Skåde Tømrer- & Snedkerforretning har stor erfaring i brugen af lærketræ og kan efterhånden levere mange standardvarer, såsom terrassebrædder, sternbrædder, klinkbeklædninger og naturligvis opskåret træ i alle dimensioner og længder.
Leveres til konkurrencedygtige priser.

  • Stort indhold af kerneved
  • Imprægneret fra naturens side
  • Lærketræ er et solidt og smukt naturprodukt
  • Et miljørigtigt dansk alternativ til trykimprægneret træ
Lærketræ tilhører den gruppe af træer, der kaldes rødkerne-træer, som også omfatter Douglas, thuja og cypres. Kerneved er som bekendt den inderste og hårdeste del af træet og forgår ikke så hurtigt som det bløde splintved. Kerneved kendetegnes ved, at det er mørkere farvet, fordi der indlejres konserverende harpiksstoffer i træet. Lærketræ er naturligt imprægneret med svampehæmmende stoffer og erstatter let trykimprægneret træ, især i konstruktioner, hvor træet ikke har direkte forbindelse med jord.

Der er lavet forskellige målinger af lærketræets holdbarhed. Miljøstyrelsens undersøgelser viser, at et havehegn af ubehandlet lærk sandsynligvis kan holde i 15 år og muligvis længere. Andre udenlandske og danske undersøgelser viser, at træet ubeskyttet i fri luft, uden jordkontakt, kan holde mellem 40 og 90 år.
Er træet under tag og i fri luft, når holdbarheden helt op på 90 til 150 år ( Træbranchens Oplysningsråd, 1991, Træbeskyttelse, side 10). Hvis man efterbehandler træet med den rigtige træbeskyttelse bliver levetiden selvsagt endnu længere.

Se mere om træbeskyttelse på Linoliebutikken.dk